EC-TEC

EC-TEC

Motorkonceptet fra Festool

EC-TEC = mere ydelse + intelligens + levetid

Sprintere er lynhurtige, maratonløbere er utroligt udholdende og kuglestødere har enorme kraftreserver. Alle har det til fælles, at de er perfekt forberedt i hver deres disciplin.

EC-TEC motorkonceptet fra Festool arbejder netop ud fra dette princip. Det betyder konkret:

 

Ekstremt udholdende

Drivkonceptet EC-TEC står for usædvanlig kraftudfoldelse med det lavest mulige energiforbrug. EC-TEC motoren arbejder uden kul og er dermed vedligeholdelsesfri og ekstremt robust.
EC-TEC udholdende
EC-TEC robust

Yderst robust

EC-TEC arbejder med konstant overvågning af alle vigtige parametre som f.eks. temperatur og omdrejningstal. Hvis værktøjet kommer i nærheden af et kritisk område, reducerer EC-TEC automatisk strømtilførslen og effekten for at beskytte værktøjet.

Intelligent motorstyring

12 magnetiske poler bevæger i et samspil med den integrerede sensorteknik den indvendige rotor på et meget lille område, informerer til stadighed om rotorens aktuelle placering og garanterer derved en ensartet, koncentrisk motorgang og en præcis omdrejningstalsregulering. 
EC-TEC motorstyring
Festool EC-TEC motorudformning

Individuel motorudformning

EC-TEC står for højeste effektivitet og produktivitet, levetid og driftssikkerhed.  I overensstemmelse med denne filosofi benytter Festool derfor også kun EC-TEC de steder, hvor det virkelig giver fordele for kunden. Eksempelvis i akku bore-/skruemaskinerne i T- og C-serien (på nær CXS), serien QUADRILL og QUADRIVE, i stiksavene CARVEX PS 420 og i akku-borehammeren BHC 18.

Optimal energiudnyttelse

EC-TEC sikrer ikke kun toppræstationer, men tænker også med. Takket være en speciel effektelektronik, der altid kun leverer den energi, som er nødvendig i den pågældende arbejdssituation, og som samtidig sparer energi og dermed muliggør en væsentligt større ydelse pr. batteriopladning. 
EC-TEC energiudnyttelse