Byg smart – bo fleksibelt

Innovativt byggeri med effektivitet. Et besøg hos Haas Fertigbau i Østrig.

Hurtig, økonomisk opbygning og samtidigt beboeligt: Modulhuse er en ny trend ved byggeri af nøglefærdige huse. For producenterne af de præfabrikerede fire vægge er der i praksis helt nye udfordringer. Innovative løsningsforslag er ønsket, og effektivt arbejde er en pligt. Det viser et besøg hos Haas Fertigbau i Østrig.
Egentlig er den østrigske egn Steiermark omkring den smukke by Graz kendt for sin hygge midt i idylliske landskaber. De lokale kalder den derfor også for "Grønne Mark". Denne januar morgen ser man dog ikke meget til skove og enge og den afslappede Steiermark-stemning – det har sneet helt fra de tidlige morgentimer. Der hersker kaos på vejene. Det lader dog ikke til at forstyrre driften hos Haas Fertigbau i Großwilfersdorf det mindste. Nogle vægelementer er netop ved at blive læsset på en lastbil med en gaffeltruck. Ved indgangen til firmaområdet står et færdigt modulhus. Her møder vi Markus Schweinzer. Han er ansvarlig tekniker for det stadig ret nye modulhus-koncept hos Haas.

Byg smart, bo fleksibelt

"Ideen til det smarte modulbyggeri-koncept FlexHome er udviklet i fællesskab med Technische Universität Graz", forklarer Schweinzer os, mens vi går i retningen af produktionslinjen. "Vores kunder foretrækker fleksible boligløsninger, fordi de ikke ønsker at slå sig fast ned på ét sted. Modulhuset FlexHome kan bl.a. anvendes som beboelsesrum, kontor, weekendhus, mobile home eller lægepraksis. Det giver vores kunder mulighed for ekstremt meget fleksibilitet."

Skruer med et drejningsmoment på 98 newtonmeter

I produktionshallen tager et velkendt elværktøj imod os: En medarbejder borer huller til skruesamlingerne til vægelementerne med Festool QUADRILL DR 20. Alt efter størrelse vejer de enkelte elementer mellem 200 og 1.500 kg. Han skal ikke regne med nogen modstand fra træpladernes side: Det kabeldrevne muskelbundt borer med et drejningsmoment på op til 98 newtonmeter uafladeligt præcise huller i træet. Forsinkelser er heller ikke velkomne ved denne ordre, da de næste vægelementer faktisk allerede står klar til montering. Til hjørneforskruningerne kommer DR 20 i spill sammen med vinkelforsatsen. I alt samles fire elementvægge pr. hus. "Til vores FlexHome-modulhuse anvender vi overvejende træ fra regionen", fortæller Schweinzer os.

"Hos os handler det om præcision og hurtighed. Arbejdsforløbets timing er perfekt afstemt."

Montør – Fertigbau Haas

Festool Quadrill DR 20 i brug
Festool Quadrill PDC 18/4 i brug
Elementhusene hos firmaet Haas i Østrig

Præcision og hurtighed er nøgleordene

Det minder nærmest om et pit-stop, når det mellem 20 og 25 mand store produktionsteam arbejder på de forskellige moduler. Der er intet hektisk over det - teamet ved produktionslinjen er godt sammenspillet. "Hos os handler det om præcision og hurtighed. Arbejdsforløbets timing er perfekt afstemt, så der ikke opstår tomgangstider", forklarer en af montørerne. "Mobiliteten ved produktionen spiller en vigtig rolle for os, så vi kan bevæge os frit omkring inden for produktionslinjen under monteringen. Her virker kabler ofte ligesom snubletråde eller indskrænker bevægelsesfriheden. Vi satser derfor først og fremmest på batteridrevet værktøj som stiksaven PSC 420 eller slag bore-/skruemaskinen PDC."

Den afsluttende slibning

Så snart grundkonstruktionen er monteret, venter det indvendige arbejde på modulerne. Primeren røres hurtigt op med bore-/skruemaskinen QUADRILL DR 20 og indstik i rørværket. I det næste trin slibes overfladen perfekt glat med sliberen med lang hals PLANEX LHS 225 og pudses derefter. "Her gælder det om at vælge det rigtige slibepapir med den rigtige kornstørrelse. En fin kornstørrelse er ideel ved blødere materialer for at opnå en god overfladefinish. Det skyldes, at groft slibepapir kan resultere i ridser på overfladen, hvilket ville koste dyrt efterarbejde. Derfor er vi altid påpasselige med en så vidt muligt perfekt forberedelse af overfladen", forklarer en af de ansvarlige medarbejdere os.

Et hus på krogen

For enden af produktionslinjen bliver et modul læsset på en lastbil. Det er ikke kun en kraftpræstation af kranen. Manøvren kræver også en ordentlig fysisk indsats og et klart hoved hos hele mandskabet. Hvert greb skal sidde, da selv små beskadigelser på ydervæggen kan få store konsekvenser, når huset er udsættes for forskellige vejrforhold. Transporten kræver også største forsigtighed, da lastbilen med det i alt 16 tons tunge hus med en bredde på 3,50 meter kører med bred last. "Til den komplette fremstilling af et modulhus på fabrikken bruger vi i øjeblikket fire uger. Vi er dog i færd med at optimere processerne, så vi bliver hurtigere. Efterspørgslen er stor", fortæller Markus Schweinzer, da vi sammen forlader produktionshallerne. Vi er ret overbeviste: FlexHome er et innovativt boligkoncept med en god fremtid foran sig.